allianz_hansan

:HNS_version_2.0

 

: hns_hjältar
 
 
En dag fick en arkeologistudent i Visby en idé: ”Jag startar en allians i det här roliga webbspelet. En allians där alla ska känna sig välkomna, där alla ska må bra. Få växa i fred, handla med andra, odla kontakter och vänskap!” Etzel gjorde så och med historieintresset i huvudet var namnet inte så långsökt; Hansan.

Efter en tid började fler och fler få upp ögonen och intresset för den där alliansen som alla talade så väl om. Alliansen som ingen klagade på, ingen var arg på och de allra flesta såg på med respekt.

Och vad passar en sådan allians bättre än en klok, förnuftig, rättvis och ärlig ledare? En som är ett utmärkt ansikte utåt? En som har mycket bra känsla för titelutdelning? En som med fast och vänlig hand hjälper andra, ställer krav både på sig själv och sina allianssystrar och bröder? En ledare som i diskussioner på forum och IRC kommer in i samtalet, gör sitt inlägg och får alla deltagare att nöjt utbrista ”Ja, naturligtvis är det så. Det borde vi ju tänkt på!”

Själv kom jag in ganska tidigt i Hansan och Etzel var en av de första jag började prata med. Han gjorde att jag kände mig stolt över att vara med i en av de snabbast och bäst ansedda allianserna och gemenskapen med Etzel och styrelsen hjälpte mig oerhört mycket i Ikariam.
Då jag efter diverse äventyr återvände till Hansan fanns inte Etzel; Ledare, Grundare; Alliansbroder, Vis man, inte kvar. Hansan kommer fortsätta leva och växa, men mycket av det Hansan vi ser än idag har vi Etzel att tacka för och hans namn kommer leva för evigt i Hansans pergament.

Länge leve Etzel!
Länge leve Hansan!

Författare Merkurius

2009-09-02

 

 

 

Högt ärade Diogenes!

Diogenes är, som alla vet, filosofen i tunnan. Diogenes, vi skall aldrig glömma den gången då Alexander den store frågade vad han kunde göra för dig, och du svarade: ”Du kan flytta dig så du inte skymmer solen.”

Diogenes: Du har tillsammans med Etzel skapat ett hem i Ikariam för vilsna sjöfarare och ensamma handelsmän och -kvinnor. Du har i sanning fått solen att skina på Hansan, idag en levande och stabil gemenskap med ett grundmurat gott rykte och nära sextio medlemmar, de flesta mycket aktiva.

Vi är många som lockats till Hansan tack vare dina insatser. Din vänlighet, humor och alltid positiva inställning är det som präglat, och fortfarande präglar, stämningen inom alliansen.

Jag citerar Etzel: ”Ni har säkert läst om Hansans tidigaste historia (om inte så finns den på externa hemsidan) och vilken viktig roll som Diogenes spelade i grundandet av Hansan. Det som tyvärr inte står med i historien är det enorma arbete han utförde som Diplomat under den första tiden för Hansan. Han skapade kontakter till höger och vänster, medlade i konflikter, gav tips och råd till alla medlemmar och satte alltid alliansens bästa framför sina egna mål. Under min frånvaro under sommaren lyckades han hålla alliansen vid liv trots nedgång i aktivitet och konflikter med aggressiva spelare.”

För enastående insatser för alliansen Hansans tillkomst, utveckling och fortbestånd tilldelas Diogenes härmed Hansans allra första Hedersmedlemskap.
Diogenes, ditt namn skall för alltid stå inristat med eldskrift i Hansans annaler.

Länge leve Hansan och länge leve Diogenes! Hipp Hipp Hurra!

Författare Marilin

2008-10-09